koffiecalculator

espresso of nespresso ?

voordelig koffie drinken voor jou

Wat is goedkoper? Koffie drinken met koffiecups, koffiepads of met verse koffie in een volautomatische bonenmachine?

koffiecups

Denk bij koffiecups aan Nespresso. In dit concept wordt lang houdbare gemalen koffie in een aluminium capsule (koffiecup) gedaan.  Daar zet je je koffie mee. De smaak is goed maar het kan wel duur uitpakken.

automatische bonenmachine

Met de volautomatische bonenmachine maak je heerlijke verse koffie. Als je koffie zet worden eerst de bonen gemalen en van de versgemalen koffie wordt automatisch een kopje koffie gezet. Vaak is dit goedkoop in het gebruik.

ESE Pads

Koffie van ESE-pads benadert de smaak van verse koffie. Deze pads lijken op Senseo-pads maar zijn kwalitatief veel beter omdat elke pad luchtdicht verpakt is. De pads zijn niet goedkoop, wel lekker. 

ons verhaal

Alweer 10 jaar geleden bestelden we onze koffiecups bij Nespresso. Het was oktober en zagen dat we al voor €350 aan koffie besteld hadden dat jaar. Dat vonden we wel erg veel. Op “de achterkant van een bierviltje”. rekenden we uit dat het voor ons veel goedkoper zou zijn om met verse koffie te werken een een weliswaar duurdere koffiemachine te kopen. Dat doen we nu al 10 jaar naar volle tevredenheid en hebben daarmee al meer dan 1000 euro bespraard!

koffie met verse bonen

De aanschaf van de meeste automatische bonen machines is duurder. Basis machines beginnen vanaf circa 350 euro maar de prijs loopt op tot boven de 1000 euro. Dat lijkt duur maar het malen van verse bonen is vele malen goedkoper dan de aanschaf van koffiecups van Nespresso of ESE-pads. Voor wie meer dan één kopje per dag drinkt is het al snel een voordelige keuze. Natuurlijk kan je ook erg dure bonen kopen maar je mag na geen appels met peren vergelijken. Als je dure koffiebonen koopt zou je dan ook moeten vergelijken met de duurdere Nespresso koffiecups of ESE-pads. 

Nespresso is een koffieconcept dat gebaseerd is op het gebruik van lang houdbare gemalen koffie in een aluminium koffiecups. Het is een concept dat is ontwikkeld door Nestlé. Zowel de capsule als de methode van koffiezetten zijn gepatenteerd waardoor aanvankelijk alleen exclusief met Nespressocups van Nestlé koffie gezet kon worden.

Nespresso cups

Als je een Nespresso capsule in de machine stopt zet je koffie met één druk op de knop. De cup wordt door het apparaat geperforeerd en heet water wordt er onder een druk van wel 19 bar doorheen geperst. De cup kan je daarna weggooien.

De cups of capsules zijn vrij duur maar sinds in 2012 een deel van de patenten verviel produceren ook allerlei ander koffiemerken de capsules. Deze passen ook in de Nespresso apparaten waardoor koffie drinken wel wat goedkoper geworden is. Toch is het de vraag in hoeverre dit een goedkoop alternatief is voor versie koffie uit de volautomatische koffiemachine.