koffiecalculator

espresso of nespresso ?

voordelig koffie drinken voor jou

Wat is goedkoper? Koffie drinken met koffiecups, koffiepads of met verse koffie in een volautomatische bonenmachine?

koffiecups

Denk bij koffiecups aan Nespresso. In dit concept wordt lang houdbare gemalen koffie in een aluminium capsule (koffiecup) gedaan.  Daar zet je je koffie mee. De smaak is goed maar het kan wel duur uitpakken.

automatische bonenmachine

Met de volautomatische bonenmachine maak je heerlijke verse koffie. Als je koffie zet worden eerst de bonen gemalen en van de versgemalen koffie wordt automatisch een kopje koffie gezet. Vaak is dit goedkoop in het gebruik.

ESE Pads

Koffie van ESE-pads benadert de smaak van verse koffie. Deze pads lijken op Senseo-pads maar zijn kwalitatief veel beter omdat elke pad luchtdicht verpakt is. De pads zijn niet goedkoop, wel lekker. 

ons verhaal

Alweer 10 jaar geleden bestelden we onze koffiecups bij Nespresso. Het was oktober en zagen dat we al voor €350 aan koffie besteld hadden dat jaar. Dat vonden we wel erg veel. Op “de achterkant van een bierviltje”. rekenden we uit dat het voor ons veel goedkoper zou zijn om met verse koffie te werken een een weliswaar duurdere koffiemachine te kopen. Dat doen we nu al 10 jaar naar volle tevredenheid en hebben daarmee al meer dan 1000 euro bespraard!

koffie met verse bonen

De aanschaf van de meeste automatische bonen machines is duurder. Basis machines beginnen vanaf circa 350 euro maar de prijs loopt op tot boven de 1000 euro. Dat lijkt duur maar het malen van verse bonen is vele malen goedkoper dan de aanschaf van koffiecups van Nespresso of ESE-pads. Voor wie meer dan één kopje per dag drinkt is het al snel een voordelige keuze. Natuurlijk kan je ook erg dure bonen kopen maar je mag na geen appels met peren vergelijken. Als je dure koffiebonen koopt zou je dan ook moeten vergelijken met de duurdere Nespresso koffiecups of ESE-pads. 

Koffie van ESE-pads benadert de smaak van echt verse koffie. Deze pads lijken op Senseo-pads maar zijn kwalitatief veel beter. Elke pad is luchtdicht verpakt. De smaak wordt vaak als erg goed ervaren. Wel zijn de ESE-pads of servings duur in het gebruik. De prijs van de machines zitten tussen de volautomatische bonenmachine en een Nespresso of Dolce Gusto machine in.

ESE-servings

DE ESE-pads zijn bedacht door Illy en worden ook wel E.S.E (Easy Serving Espresso Pod) genoemd. Dit zijn kleine samenperste koffiepads waar 7 gram koffie in zit. De pad wordt gebruikt in speciale espressomachines waar deze pads in passen. Je mag de pads niet vergelijken met Senseo-pads want de kwaliteit is vele malen hoger. Niet alleen Illy biedt de pads aan. Ook bijvoorbeeld Lavazza maar ook diverse huismerken bieden de pads aan. Sommige E.S.E. machines bevatten ook een piston waar je vers gemalen koffie in kan doen. Dat is wel zo voordelig en zo kan je zelf kiezen hoe je koffie wil maken.