koffiecalculator

espresso of nespresso ?

voordelig koffie drinken voor jou

Wat is goedkoper? Koffie drinken met koffiecups, koffiepads of met verse koffie in een volautomatische bonenmachine?

koffiecups

Denk bij koffiecups aan Nespresso. In dit concept wordt lang houdbare gemalen koffie in een aluminium capsule (koffiecup) gedaan.  Daar zet je je koffie mee. De smaak is goed maar het kan wel duur uitpakken.

automatische bonenmachine

Met de volautomatische bonenmachine maak je heerlijke verse koffie. Als je koffie zet worden eerst de bonen gemalen en van de versgemalen koffie wordt automatisch een kopje koffie gezet. Vaak is dit goedkoop in het gebruik.

ESE Pads

Koffie van ESE-pads benadert de smaak van verse koffie. Deze pads lijken op Senseo-pads maar zijn kwalitatief veel beter omdat elke pad luchtdicht verpakt is. De pads zijn niet goedkoop, wel lekker. 

ons verhaal

Alweer 10 jaar geleden bestelden we onze koffiecups bij Nespresso. Het was oktober en zagen dat we al voor €350 aan koffie besteld hadden dat jaar. Dat vonden we wel erg veel. Op “de achterkant van een bierviltje”. rekenden we uit dat het voor ons veel goedkoper zou zijn om met verse koffie te werken een een weliswaar duurdere koffiemachine te kopen. Dat doen we nu al 10 jaar naar volle tevredenheid en hebben daarmee al meer dan 1000 euro bespraard!

koffie met verse bonen

De aanschaf van de meeste automatische bonen machines is duurder. Basis machines beginnen vanaf circa 350 euro maar de prijs loopt op tot boven de 1000 euro. Dat lijkt duur maar het malen van verse bonen is vele malen goedkoper dan de aanschaf van koffiecups van Nespresso of ESE-pads. Voor wie meer dan één kopje per dag drinkt is het al snel een voordelige keuze. Natuurlijk kan je ook erg dure bonen kopen maar je mag na geen appels met peren vergelijken. Als je dure koffiebonen koopt zou je dan ook moeten vergelijken met de duurdere Nespresso koffiecups of ESE-pads. 

Drink jij graag een lekkere espresso? En maak je deze graag zelf thuis? Dan kan je kiezen voor een Nespresso koffiemachine en gebruik maken van de heerlijke Nespresso koffiecups in verschillende smaken. De koffiemachines voor Nespresso zijn vaak best goedkoop maar de cups zijn een stuk minder goedkoop. Zo loopt de prijs van een kopje espresso op tot bijna 55 cent.

Maar er zijn ook goedkopere alternatieven.

Je kan thuis ook een automatische espressomachine aanschaffen. De machine is wat minder goedkoop dan een Nespressomachine. Maar een volautomatische espresso machine met verse koffiebonen is vaak toch een voordelige keuze. Als je 4 kopjes per dag zet kost een kopje espresso met verse koffiebonen uit de koffiewinkel en een luxe volautomatische koffiemachine je ongeveer 32 cent terwijl de prijs met een budget espressomachine en koffiebonen uit de supermarkt zelfs maar 19 cent per kopje is.

Bereken zelf voor welke prijs jij espresso wil drinken

Met de koffiecalculator bereken je zelf waarmee je het goedkoopst uit bent. Dat hangt natuurlijk vooral af van de hoeveelheid koffie die jij zet per dag. Maar ook waar jij je koffiebonen of koffiecups koopt. Bij de supermarkt is dat goedkoper dan de prijs die je in de koffiewinkel betaalt. Maar met deze berekening brengen wij de kosten keurig voor jou in beeld.