koffiecalculator

espresso of nespresso ?

voordelig koffie drinken voor jou

Wat is goedkoper? Koffie drinken met koffiecups, koffiepads of met verse koffie in een volautomatische bonenmachine?

koffiecups

Denk bij koffiecups aan Nespresso. In dit concept wordt lang houdbare gemalen koffie in een aluminium capsule (koffiecup) gedaan.  Daar zet je je koffie mee. De smaak is goed maar het kan wel duur uitpakken.

automatische bonenmachine

Met de volautomatische bonenmachine maak je heerlijke verse koffie. Als je koffie zet worden eerst de bonen gemalen en van de versgemalen koffie wordt automatisch een kopje koffie gezet. Vaak is dit goedkoop in het gebruik.

ESE Pads

Koffie van ESE-pads benadert de smaak van verse koffie. Deze pads lijken op Senseo-pads maar zijn kwalitatief veel beter omdat elke pad luchtdicht verpakt is. De pads zijn niet goedkoop, wel lekker. 

ons verhaal

Alweer 10 jaar geleden bestelden we onze koffiecups bij Nespresso. Het was oktober en zagen dat we al voor €350 aan koffie besteld hadden dat jaar. Dat vonden we wel erg veel. Op “de achterkant van een bierviltje”. rekenden we uit dat het voor ons veel goedkoper zou zijn om met verse koffie te werken een een weliswaar duurdere koffiemachine te kopen. Dat doen we nu al 10 jaar naar volle tevredenheid en hebben daarmee al meer dan 1000 euro bespraard!

koffie met verse bonen

De aanschaf van de meeste automatische bonen machines is duurder. Basis machines beginnen vanaf circa 350 euro maar de prijs loopt op tot boven de 1000 euro. Dat lijkt duur maar het malen van verse bonen is vele malen goedkoper dan de aanschaf van koffiecups van Nespresso of ESE-pads. Voor wie meer dan één kopje per dag drinkt is het al snel een voordelige keuze. Natuurlijk kan je ook erg dure bonen kopen maar je mag na geen appels met peren vergelijken. Als je dure koffiebonen koopt zou je dan ook moeten vergelijken met de duurdere Nespresso koffiecups of ESE-pads. 

Dolce Gusto is een concept van Nescafé. Er wordt gewerkt met Dolce Gusto Koffiemachines op de zogenaamde Dolce Gusto-manier. Dat houdt in dat je thuis met een druk op de knop koffie koffie kan zetten. Dolce Gusto beschikt over een enorme veelzijdigheid van koffiesoorten en zelfs thee en chocolademelk. Het concept is eigenlijk vergelijkbaar met dat van Nespresso.

Meer dan 30 soorten met Dolce Gusto

Zo zet je zelf intense zwarte koffies, heerlijk romige witte koffies, verkwikkende theeën en zoete chocoladeverwennerijen, je kunt uit meer dan 30 soorten kiezen.

Er wordt in het Dolce Gusto-concept gewerkt met gesealde koffiecups. Onder druk van 15 bar wordt verse koffie gezet. Er zijn veel mensen die de cups van Dolce Gusto erg lekker vinden. De cups zijn wat duurder dan verse koffie maar de machine is veel goedkoper. Of je de huismerk cups voor Dolce Gusto net zo lekker vindt al de originele van Nescafé zou je zelf moeten bepalen. We hebben in elk geval al machines gezien voor ‚ €50 en het duurste apparaat dat wij zagen kost ‚ ca €300 euro. Reken hier uit of de Dolce Gusto Machine voor jou gunstig is of dat je beter een volautomatische bonenmachine kunt kiezen.