koffiecalculator

espresso of nespresso ?

voordelig koffie drinken voor jou

Wat is goedkoper? Koffie drinken met koffiecups, koffiepads of met verse koffie in een volautomatische bonenmachine?

koffiecups

Denk bij koffiecups aan Nespresso. In dit concept wordt lang houdbare gemalen koffie in een aluminium capsule (koffiecup) gedaan.  Daar zet je je koffie mee. De smaak is goed maar het kan wel duur uitpakken.

automatische bonenmachine

Met de volautomatische bonenmachine maak je heerlijke verse koffie. Als je koffie zet worden eerst de bonen gemalen en van de versgemalen koffie wordt automatisch een kopje koffie gezet. Vaak is dit goedkoop in het gebruik.

ESE Pads

Koffie van ESE-pads benadert de smaak van verse koffie. Deze pads lijken op Senseo-pads maar zijn kwalitatief veel beter omdat elke pad luchtdicht verpakt is. De pads zijn niet goedkoop, wel lekker. 

ons verhaal

Alweer 10 jaar geleden bestelden we onze koffiecups bij Nespresso. Het was oktober en zagen dat we al voor €350 aan koffie besteld hadden dat jaar. Dat vonden we wel erg veel. Op “de achterkant van een bierviltje”. rekenden we uit dat het voor ons veel goedkoper zou zijn om met verse koffie te werken een een weliswaar duurdere koffiemachine te kopen. Dat doen we nu al 10 jaar naar volle tevredenheid en hebben daarmee al meer dan 1000 euro bespraard!

koffie met verse bonen

De aanschaf van de meeste automatische bonen machines is duurder. Basis machines beginnen vanaf circa 350 euro maar de prijs loopt op tot boven de 1000 euro. Dat lijkt duur maar het malen van verse bonen is vele malen goedkoper dan de aanschaf van koffiecups van Nespresso of ESE-pads. Voor wie meer dan één kopje per dag drinkt is het al snel een voordelige keuze. Natuurlijk kan je ook erg dure bonen kopen maar je mag na geen appels met peren vergelijken. Als je dure koffiebonen koopt zou je dan ook moeten vergelijken met de duurdere Nespresso koffiecups of ESE-pads. 

Wil jij voordelig koffie drinken? Denk dan goed na welke koffiemachine je gebruikt. De aanschaf van een Nespresso of eventueel een Dolce Gusto koffiemachine is vaak best voordelig. Maar de prijs van de koffiecups is vaak erg hoog. Je kan natuurlijk gunstig geprijsde huismerken koffiecups nemen maar die zijn dan vaak weer minder lekker. Datzelfde geldt voor de ESE-servings waarvan niet alleen de pads minder voordelig zijn maar de machines ook aardig aan de prijs kunnen zijn. Maar er zijn goede alternatieven om voordelig koffie te drinken.

Voordelig en lekker met de volautomatische bonenmachine

Zoals gezegd zijn koffiecups of koffiepads vaak minder voordelig. Maar koffiebonen hebben een veel voordeligere prijs. Natuurlijk kan je koffiebonen ook in allerlei prijzen vinden maar gemiddeld genomen ben je veel voordeliger uit dan met cups of pads. Natuurlijk heeft een bonenmachine een hogere prijs maar dat verdien je gemakkelijk terug. Dat kan je hier berekenen.

Voordelig koffie drinken met de koffiecalculator

Espresso of Nespresso

Reken zelf uit hoe jij voordelig koffie drinkt. Geef aan in welk prijssegment jij je machine zou kopen en welke kwaliteit koffie jij wenst. Geef ook aan hoeveel koffie jij per dag zet. De calculator rekent dan vanzelf uit met welke koffiemachine jij het voordeligst koffie drinkt. We nemen alles mee, we kijken naar de aanschafprijs van de machine, de prijs van de koffiebonen en de prijs van koffiecups of koffiepads. Ook kijken we naar de kosten van afschrijving van de machine en naar de kosten van onderhoud.

Bereken hier hoe jij voordelig koffie drinkt.