Espresso of Nespresso?

Drink jij graag een lekkere espresso? En maak je deze graag zelf thuis? Dan kan je kiezen voor een Nespresso koffiemachine en gebruik maken van de heerlijke Nespresso koffiecups in verschillende smaken. De koffiemachines voor Nespresso zijn vaak best goedkoop maar de cups zijn een stuk minder goedkoop. Zo loopt de prijs van een kopje espresso op tot bijna 55 cent.

Maar er zijn ook goedkopere alternatieven.

Je kan thuis ook een automatische espressomachine aanschaffen. De machine is wat minder goedkoop dan een Nespressomachine. Maar een volautomatische espresso machine met verse koffiebonen is vaak toch een voordelige keuze. Als je 4 kopjes per dag zet kost een kopje espresso met verse koffiebonen uit de koffiewinkel en een luxe volautomatische koffiemachine je ongeveer 32 cent terwijl de prijs met een budget espressomachine en koffiebonen uit de supermarkt zelfs maar 19 cent per kopje is.

Bereken zelf voor welke prijs jij espresso wil drinken

Met de koffiecalculator bereken je zelf waarmee je het goedkoopst uit bent. Dat hangt natuurlijk vooral af van de hoeveelheid koffie die jij zet per dag. Maar ook waar jij je koffiebonen of koffiecups koopt. Bij de supermarkt is dat goedkoper dan de prijs die je in de koffiewinkel betaalt. Maar met deze berekening brengen wij de kosten keurig voor jou in beeld.