koffiecalculator

espresso of nespresso ?

voordelig koffie drinken voor jou

Wat is goedkoper? Koffie drinken met koffiecups, koffiepads of met verse koffie in een volautomatische bonenmachine?

koffiecups

Denk bij koffiecups aan Nespresso. In dit concept wordt lang houdbare gemalen koffie in een aluminium capsule (koffiecup) gedaan.  Daar zet je je koffie mee. De smaak is goed maar het kan wel duur uitpakken.

automatische bonenmachine

Met de volautomatische bonenmachine maak je heerlijke verse koffie. Als je koffie zet worden eerst de bonen gemalen en van de versgemalen koffie wordt automatisch een kopje koffie gezet. Vaak is dit goedkoop in het gebruik.

ESE Pads

Koffie van ESE-pads benadert de smaak van verse koffie. Deze pads lijken op Senseo-pads maar zijn kwalitatief veel beter omdat elke pad luchtdicht verpakt is. De pads zijn niet goedkoop, wel lekker. 

ons verhaal

Alweer 10 jaar geleden bestelden we onze koffiecups bij Nespresso. Het was oktober en zagen dat we al voor €350 aan koffie besteld hadden dat jaar. Dat vonden we wel erg veel. Op “de achterkant van een bierviltje”. rekenden we uit dat het voor ons veel goedkoper zou zijn om met verse koffie te werken een een weliswaar duurdere koffiemachine te kopen. Dat doen we nu al 10 jaar naar volle tevredenheid en hebben daarmee al meer dan 1000 euro bespraard!

koffie met verse bonen

De aanschaf van de meeste automatische bonen machines is duurder. Basis machines beginnen vanaf circa 350 euro maar de prijs loopt op tot boven de 1000 euro. Dat lijkt duur maar het malen van verse bonen is vele malen goedkoper dan de aanschaf van koffiecups van Nespresso of ESE-pads. Voor wie meer dan één kopje per dag drinkt is het al snel een voordelige keuze. Natuurlijk kan je ook erg dure bonen kopen maar je mag na geen appels met peren vergelijken. Als je dure koffiebonen koopt zou je dan ook moeten vergelijken met de duurdere Nespresso koffiecups of ESE-pads. 

Koffiecalculator

Koffiecalculator

Twijfel je over de aanschaf van een dure koffiemachine? Dat is begrijpelijk maar je bent lang niet altijd duurder uit. Koffiebonen zijn meestal goedkoper dan cups of pads. En zo verdien je bij gebruik een duurdere machine vaak vanzelf terug. Doe daarom hier de berekening met de handige calculator en kies voor jou het beste koffieapparaat.

Espresso of Nespresso?

Espresso of Nespresso?

Drink jij graag een lekkere espresso? En maak je deze graag zelf thuis? Dan kan je kiezen voor een Nespresso koffiemachine en gebruik maken van de heerlijke Nespresso koffiecups in verschillende smaken. De koffiemachines voor Nespresso zijn vaak best goedkoop maar de cups zijn een stuk minder goedkoop. Zo loopt de prijs van een kopje espresso op tot bijna 55 cent.

Maar er zijn ook goedkopere alternatieven.

Je kan thuis ook een automatische espressomachine aanschaffen. De machine is wat minder goedkoop dan een Nespressomachine. Maar een volautomatische espresso machine met verse koffiebonen is vaak toch een voordelige keuze. Als je 4 kopjes per dag zet kost een kopje espresso met verse koffiebonen uit de koffiewinkel en een luxe volautomatische koffiemachine je ongeveer 32 cent terwijl de prijs met een budget espressomachine en koffiebonen uit de supermarkt zelfs maar 19 cent per kopje is.

Bereken zelf voor welke prijs jij espresso wil drinken

Met de koffiecalculator bereken je zelf waarmee je het goedkoopst uit bent. Dat hangt natuurlijk vooral af van de hoeveelheid koffie die jij zet per dag. Maar ook waar jij je koffiebonen of koffiecups koopt. Bij de supermarkt is dat goedkoper dan de prijs die je in de koffiewinkel betaalt. Maar met deze berekening brengen wij de kosten keurig voor jou in beeld.

Lekker en voordelig koffiedrinken

Lekker en voordelig koffiedrinken

Wil jij voordelig koffie drinken? Denk dan goed na welke koffiemachine je gebruikt. De aanschaf van een Nespresso of eventueel een Dolce Gusto koffiemachine is vaak best voordelig. Maar de prijs van de koffiecups is vaak erg hoog. Je kan natuurlijk gunstig geprijsde huismerken koffiecups nemen maar die zijn dan vaak weer minder lekker. Datzelfde geldt voor de ESE-servings waarvan niet alleen de pads minder voordelig zijn maar de machines ook aardig aan de prijs kunnen zijn. Maar er zijn goede alternatieven om voordelig koffie te drinken.

Voordelig en lekker met de volautomatische bonenmachine

Zoals gezegd zijn koffiecups of koffiepads vaak minder voordelig. Maar koffiebonen hebben een veel voordeligere prijs. Natuurlijk kan je koffiebonen ook in allerlei prijzen vinden maar gemiddeld genomen ben je veel voordeliger uit dan met cups of pads. Natuurlijk heeft een bonenmachine een hogere prijs maar dat verdien je gemakkelijk terug. Dat kan je hier berekenen.

Voordelig koffie drinken met de koffiecalculator

Espresso of Nespresso

Reken zelf uit hoe jij voordelig koffie drinkt. Geef aan in welk prijssegment jij je machine zou kopen en welke kwaliteit koffie jij wenst. Geef ook aan hoeveel koffie jij per dag zet. De calculator rekent dan vanzelf uit met welke koffiemachine jij het voordeligst koffie drinkt. We nemen alles mee, we kijken naar de aanschafprijs van de machine, de prijs van de koffiebonen en de prijs van koffiecups of koffiepads. Ook kijken we naar de kosten van afschrijving van de machine en naar de kosten van onderhoud.

Bereken hier hoe jij voordelig koffie drinkt.

Koffiecalculator

Automatische bonenmachine

Met de volautomatische bonenmachine maak je heerlijke verse koffie. Je vult de machine met verse koffiebonen. Als je een kopje koffie zet worden eerst de bonen gemalen en van de versgemalen koffie wordt automatisch een kopje koffie gezet. De meeste machines hebben de mogelijkheid de maalgraad en de sterkte te regelen. Ook kan je met de meeste machines een latte machiato of een cappucino maken.

Verse koffie van koffiebonen

De aanschaf van de meeste automatische bonen machines is wat hoger. De basis machines beginnen vanaf circa 350 euro maar ze lopen op tot boven de 1000 euro. Dat lijkt duur maar het malen van verse bonen is vele malen goedkoper dan de aanschaf van koffiecups van Nespresso of Dolce Gusto of ESE-pads. Voor wie meer dan één kopje per dag drinkt is het al snel een voordelige keuze. Natuurlijk kan je ook erg dure bonen kopen maar je mag na geen appels met peren vergelijken. Als je dure koffiebonen koopt zou je dan ook moeten vergelijken met de duurdere Nespresso of Dolce Gusto koffiecups of ESE-pads.

Dolce Gusto

Dolce Gusto

Dolce Gusto is een concept van Nescafé. Er wordt gewerkt met Dolce Gusto Koffiemachines op de zogenaamde Dolce Gusto-manier. Dat houdt in dat je thuis met een druk op de knop koffie koffie kan zetten. Dolce Gusto beschikt over een enorme veelzijdigheid van koffiesoorten en zelfs thee en chocolademelk. Het concept is eigenlijk vergelijkbaar met dat van Nespresso.

Meer dan 30 soorten met Dolce Gusto

Zo zet je zelf intense zwarte koffies, heerlijk romige witte koffies, verkwikkende theeën en zoete chocoladeverwennerijen, je kunt uit meer dan 30 soorten kiezen.

Er wordt in het Dolce Gusto-concept gewerkt met gesealde koffiecups. Onder druk van 15 bar wordt verse koffie gezet. Er zijn veel mensen die de cups van Dolce Gusto erg lekker vinden. De cups zijn wat duurder dan verse koffie maar de machine is veel goedkoper. Of je de huismerk cups voor Dolce Gusto net zo lekker vindt al de originele van Nescafé zou je zelf moeten bepalen. We hebben in elk geval al machines gezien voor ‚ €50 en het duurste apparaat dat wij zagen kost ‚ ca €300 euro. Reken hier uit of de Dolce Gusto Machine voor jou gunstig is of dat je beter een volautomatische bonenmachine kunt kiezen.

ESE Servings

ESE Servings

Koffie van ESE-pads benadert de smaak van echt verse koffie. Deze pads lijken op Senseo-pads maar zijn kwalitatief veel beter. Elke pad is luchtdicht verpakt. De smaak wordt vaak als erg goed ervaren. Wel zijn de ESE-pads of servings duur in het gebruik. De prijs van de machines zitten tussen de volautomatische bonenmachine en een Nespresso of Dolce Gusto machine in.

ESE-servings

DE ESE-pads zijn bedacht door Illy en worden ook wel E.S.E (Easy Serving Espresso Pod) genoemd. Dit zijn kleine samenperste koffiepads waar 7 gram koffie in zit. De pad wordt gebruikt in speciale espressomachines waar deze pads in passen. Je mag de pads niet vergelijken met Senseo-pads want de kwaliteit is vele malen hoger. Niet alleen Illy biedt de pads aan. Ook bijvoorbeeld Lavazza maar ook diverse huismerken bieden de pads aan. Sommige E.S.E. machines bevatten ook een piston waar je vers gemalen koffie in kan doen. Dat is wel zo voordelig en zo kan je zelf kiezen hoe je koffie wil maken.

Nespresso

Nespresso

Nespresso is een koffieconcept dat gebaseerd is op het gebruik van lang houdbare gemalen koffie in een aluminium koffiecups. Het is een concept dat is ontwikkeld door Nestlé. Zowel de capsule als de methode van koffiezetten zijn gepatenteerd waardoor aanvankelijk alleen exclusief met Nespressocups van Nestlé koffie gezet kon worden.

Nespresso cups

Als je een Nespresso capsule in de machine stopt zet je koffie met één druk op de knop. De cup wordt door het apparaat geperforeerd en heet water wordt er onder een druk van wel 19 bar doorheen geperst. De cup kan je daarna weggooien.

De cups of capsules zijn vrij duur maar sinds in 2012 een deel van de patenten verviel produceren ook allerlei ander koffiemerken de capsules. Deze passen ook in de Nespresso apparaten waardoor koffie drinken wel wat goedkoper geworden is. Toch is het de vraag in hoeverre dit een goedkoop alternatief is voor versie koffie uit de volautomatische koffiemachine.

Espresso of Nespresso?

Vul de koffiecalculator in

Hou je van lekker, gemakkelijk of van goedkoop? De meeste mensen vinden koffie van versgemalen bonen lekkerder dan de koffie van koffiecups of pads. Zelf gemalen koffiebonen zijn vaak goedkoper in gebruik dan cups of pads. Met bonen verdien je een duurdere machine vanzelf terug. Voor sommige mensen vormen koffiecups de gemakkelijke middenweg qua smaakbeleving maar koffiecups zijn weer duur in gebruik.

Bereken hoe jij voordelig koffie drinkt

Ben jij koffiedrinker en heb je de aanschaf van een duurdere machine over voor een kop lekkere koffie? En lust je ook wel graag een cappuccino of latte? Kies dan een automatische koffiebonen machine. Of kies je voor een goedkopere machine en betaal je liever wat meer voor koffiecups of koffiepads? Doe hier de berekening. Met deze berekening kom je er in elk geval achter wat voor jou het gunstigst is.